Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 14 » Зустріч з В.В Шкірею та В.В. Ловскою
11:18
Зустріч з В.В Шкірею та В.В. Ловскою

14 червня 2016 року відбулася зустріч відпочиваючих дитячого оздоровчого табору «Водограй», що функціонує на базі Ільницької ЗОШ-інтернату І-ІІІ с ступенів, з Лауреатом Всеукраїнської премії імені В.Кобелянського та обласної премії імені Ф.Потушняка,  Дипломантом конкурсу « Книжкова толока – 2014», членом Національної спілки письменників України, членом Національної спілки журналістів України, головним редактором газети «Нове життя» Василем Васильовичем Шкірею та членом спілки художників України Василем Васильовичем Ловскою.

         Організувала цю зустрів начальник дитячого оздоровчого табору « Водограй» Олексій Т.В., вона ж директор школи.

         Василь Шкіря – журналіст і казкар з Іршави. Народився у простій селянській сім'ї  в селі Загаття. Середню освіту здобув у Загатській школі. По закінченні школи навчався у Мукачівському радгоспі-технікумі. Повернувшись з армії, вступив у Львівський державний університет імені Івана Франка.

         Василь Васильович – один з найпопулярніших дитячих авторів на Закарпатті. Казки Василя Васильовича образні й дотепні, позначені простотою  і мудрістю. Вони розширюють дитячий кругозір, допомагають юному читачеві пізнавати довколишній світ, розрізняти добро і зло.

         Зацікавило дітей те, що у кожній казці є доля правди. Василь Васильович розповідав їм, що казки він пише вночі, бо тільки тоді є творче натхнення. Коли починає писати, то забуває про все на світі.

         Діти охоче брали участь в обговоренні казок зі збірок « 25казочок для маленьких діточок», « Як Осел вогонь сховав», « Михайлик-Насміхайлик» та інші, жваво спілкувалися з казкарем.

         Ловска Василь Васильович, уродженець села Ільниці, дуже талановита, творча людина. Скромно розповів діткам про свою творчість, частково ознайомив їх зі своїми роботами. І, ми, дійсно, змогли побачити, якою ж багатогранною є особистість Василя Васильовича.

         Василь Васильович, як художник, оформив більше 20-ти книжок різних авторів: І.Петровція, В.Шкірі, В. Кузана, А.Савки та інших.

  • Я неодноразово спостерігав, - каже Василь Васильович, - що діти, беручи в руки книгу, насамперед звертають увагу на її гарне, кольорове оформлення.

Доклався видатний художник і до оформлення стін нашої школи. Його витвори мистецтва вже багато років прикрашають стіни нашого  закладу.

          Чарівним дотиком краси і святом зачарованої душі стала для дітей ця зустріч. Вони мали щастя збагатитися красою слова, магією творчої палітри. 

          Спілкування з такими творчими особистостями залишило в дитячих серцях тепло і радість, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури для дітей.

Щиро дякуємо за захоплюючу зустріч! Хай Вам щастить. 

Переглядів: 357 | Додав: marimatiko956666 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: