Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 25 » Виступ екологічної агітбригади "Вартові довкілля"
10:47
Виступ екологічної агітбригади "Вартові довкілля"

 

Сьогодні проблема природи займає одне з найважливіших місць у нашому житті. Адже з розвитком нашого суспільства збільшуються потреби людей, а тому збільшується використання природних багатств, які можуть відновлюватися тільки протягом тривалого часу, або взагалі не відновлюватися. Тому так гостро перед усім людством і перед кожним з нас зокрема постає питання захисту природи, бережливого ставлення до її ресурсів та сталого ведення природно-лісового господарства. 
Про справжню любов до природи та бережливе ставлення до неї розповіли у своєму виступі вихованці Ільницької школи-інтернату, учні екологічної бригади «Вартові довкілля», які підготували імпровізований виступ «Збережемо ландафти України». Директор школи-інтернату Олексій Т.В. запросила працівників НПП «Зачарований край», щоб поділитися виступом своїх вихованців  та послухати розповідь про національний парк від фахівців природно-заповідного фонду. 
Керівник гуртка з екологічного навчання Зем`янська М.В. підготувала виступ гуртківців, у якому діти привертають увагу суспільства і кожної людини особисто до глобальних проблем людства, проблем охорони навколишнього середовища, збереження біологічного і ландшафтного біорізноманіття та поліпшення екологічного стану довкілля.  Діти розповіли, як із розвитком цивілізації та науково-технічного прогресу, бурхливим зростанням кількості населення на Землі, обсягів виробництва та його відходів проблеми стосунків між природою та суспільством дедалі загострюються. 
Після виступу учнівської екобригади працівники НПП «Зачарований край» провели співбесіду з вихованцями школи-інтернату. Помічник лісничого Підгірнянського лісництва Цільо М.В. розповіла дітям про те, що кожен повинен відчувати свою відповідальність за збереження нашої природи. Вона залучила дітей до рухливо-розважальних ігор «Кажан і метелик» та «Поведінка в лісі», які вчили дітей про поводження тварин, правилам поведінки в лісі, що можна, а чого не можна робити під час походу в ліс. Головний лісничий НПП «Зачарований край» Шишканинець І.Ф. виступив із презентацією про парк, ознайомив з роботою і досягненнями національного парку, розповів про червонокнижну флору і фауну ПЗФ. Фахівць з екологічної освіти Попович І.О. розповіла дітям про те, що вони повинні  займатися озелененням класу, школи, дбати про благоустрій, не засмічувати вулиці села, слідкувати за мурашниками, не руйнувати пташині гнізда, не ламати дерев тощо. Показала дітям, як можна просто і легко виготовити закладочки до книжок з кольорового паперу та природного матеріалу, разом виготовили символічні корони з природних матеріалів із зображенням місцевих тварин – зайчика і ведмедя. 
Насиченою та повчальною була зустріч працівників національного парку та вихованців школи-інтернату. Дорослі переконали дітей у тому, що кожен повинен щоденно показувати приклад дбайливого ставлення до природи, кожна людина  має відчувати свою відповідальність за довкілля і майбутнє природних ресурсів та навколишнього середовища.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 533 | Додав: marimatiko956666 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: