Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 10 » Шевченківський тиждень у школі
13:13
Шевченківський тиждень у школі

У зв’язку з відзначанням 203-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, із метою вшанування пам’яті реформатора української мови, основоположника української літератури, популяризації його літературної та мистецької спадщини, культурного розвитку молодих громадян України з 06.03 по 10.03.2017 року у школі проведено Шевченківський тиждень, який проходив під гаслом «Незабутній Шевченко». Метою проведення тижня було показати велич і неповторність творчої спадщини Т. Шевченка, її значення для розвитку української літератури. 

Відкрився тиждень урочистою лінійкою . Вчителі-філологи підготували учням інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко».
Протягом тижня учні та вчителі мали змогу ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Шевченко не поет, а голос українського народу!», яку організувала бібліотекар школи. Виставку із задоволенням перглядали, як школярі молодших так і старших класів. 

Серед учнів школи відбувся конкурс юних художників «Краса Шевченкового слова, в дитячих малюнках».
Заочна віртуальна відеоекскурсія « Шевченко і світ», «Мистецька спадщина Т.Г.Шевченка» для учнів 9, 8, 5 класів не залишила байдужим жодного глядача. Під час подорожі Шевченківськими місцями учні ознайомилися із місцями перебування Т. Шевченка в різні етапи його життя, його живописною спадщиною. 

Для учнів було проведено літературну вікторину «Чи знаємо ми Шевченка?». Школярі пригадали життя та творчість Шевченка. Дзвінкою струною задзвеніла у серцях та душах дітей також його поезія. 
Також протягом тижня було запрошено переглянути презентації, на яких представлено досить цікаву та різноманітну інформацію про невідомі сторінки життя Т. Шевченка. 

Відбувся також конкурс читців-декламаторів "Ми чуємо тебе Тарасе крізь століття".
Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали під час конкурсу декламаторів поезій Т.Шевченка У читанні взяли участь учні 2 – 11-х класів. Переможці були нагороджені на підсумковій лінійці.

Переглядів: 278 | Додав: marimatiko956666 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: